Visningshage

Drømmen om en frodig, blomstrende hage eller en stram, minimalistisk uteplass gjør seg ofte gjeldene når vi nærmer oss våren og solen begynner å skinne.

Fra drøm til bygging kan det dukke opp mange spørsmål i forhold til utseende, bruk og kostnader. Boasson AS kan hjelpe deg gjennom denne prosessen.

Når vi skal gjøre oppgraderinger inne i huset vårt, søker vi gjerne inspirasjon på nett eller gjennom butikkenes mange utstillinger. Men hva gjør vi når vi vil ha ny hage? Det finnes mange fine og inspirerende bilder på nett, men ofte trenge vi å se ting med egne øyne. Vi i Boasson AS ønsker å gi nye og eksisterende kunder denne muligheten.

Vi har bygget to visningshager tilknyttet eiendom vi selv eier og benytter. Her kan mulige kunder gå gjennom to ulike hager, en minimalistisk- og en natursteinshage. Når en går rundt i disse hagene vil en på våre nettsider finne produktinformasjon på alle produkter brukt i hagene.

Etter en rundtur i visningshagen, kan vår dyktige hageavdeling hjelpe deg på veien videre. Du kan gjennom våre nettsider bestille en befaring, der du sammen med våre fagfolk kommer frem til løsninger ut fra ønsker, behov og budsjett.

Kontakt oss for gratis befaring

Ideskisse over visningshagene: Hageplan med produkter og plassering. Hus 352B Modernistisk. Hus 352A Naturstein

Under vil dere se flere bilder fra de ulike hagene med tilhørende produktinfo. Under bildene vil dere finne en utvidet tekst om de ulike produktene vi har benyttet i visningshagene. 

1. Belegg, Asak Relieff XXL.

2. Mur av Jondalstein fra Hardangerskifer.

3. Storgatestein, brukt.

1. Belegg, Asak Relieff XXL.

2. Mur av Jondalstein fra Hardangerskifer.

3. Belysning Asak, In-Lite.

1. Kantstein av lys granit med fas.

2. Kulestein inn mot vegg.

1. Belegg, Asak Relieff XXL.

2. Kantstein av lys granit med fas.

3. Urner, Pyramide LOG.

Hus 352B Modernistisk.

1. Møbler Neoromantico liviano LOG.

1. Urner, Pyramide LOG.
2. Urner, Kubus LOG.
3. Belegg Asak Vulkan AC Heller 40×60.
4. Asak modul Mur. 

1. Spilevegg – Royal sort.
2. Møbler Neoromantico liviano LOG.
2. Belysning Asak, In-Lite.

1. Plen med tråkkheller.
2. Spilevegg – Ropyal sort.

Hus 352B Modernistisk.

1.  Natursteinsmur, Jondal fra Hardangerskifer.  
2. Oppdalskifer på topp.

1. Mur av Jondalstein fra Hardangerskifer
2. Brostein, mørk. Portugal.
2. Storgatestein.

1. Brostein. Larvikitt. Norsk.

1. Brostein i bue. Beer Mix.

1. Steinbord. Larvikitt. Norsk.

1. Portal av kjerneved av furu.
2. Beplantning, diverse busker og stauder.
3. Benk i kjerneved av furu. 

1. Heller. Portugisik.

1. Skifer. Oppdal. Brudd.
2. Byarum benk LOG.
3. Steinbenk Larvikitt Norsk.

1. Treterasse av Møre Royal grå.
2. Robotklipper fra Husquarna.
3. Terasse av kjerneved av furu. 

1. Beplantning, diverse bærbusker og frukttrær.
2. Terrasse av Møre Royal grå.
3. Kant i granitt langs terrasser.

Produkter

I visningshagene har vi benyttet flere ulike produkter og hovedproduktene finnes oppgitt til hvert bilde. 

Produkter i den minimalistiske hagen:

  • Belegningsstein type Relieff XXL fra Asak, Miljøstein. En belegningsstein som er større enn standard grå belegningsstein, en lekker men allikevel rimelig stein. Vi synes denne belegningssteinen passer godt inn i her på Vestlandet. Steinen har fargesjatteringer som gjør seg godt når det er litt nedbør. 

  • Heller, Vulkan Asak. En betonghelle i format 40×60 cm som er stilren og har en glatt og jevn overfalt. Passer godt inn på uteplasser som ikke skal ha biltrafikk. 

  • Modulmur Asak. En mur som danner en stram og fin omramming på uteplassen. Denne muren har stor fleksibilitet og vi har valgt å bruke den både som benke, plantefelt og omramming. Den mørke fargen står den godt til de fleste husfarger.

  • Belysning Asak. Belysningssystemet til Asak er på 12volt. Dette gjør at belysningen kan monteres uten elektriker. Det finnes et utall lamper som kan felles inn og tilpasses de fleste hager og produkter. LED lampene trekker svært lite srøm. 

  • Møblering LOG. Hagen og uterommet er ikke komplett før det er gode utemøbler. Vi har her valgt å vise solide møbler som tåler å stå utendørs hele året og som vi mener passer godt inn i hager i Vestlandsklima. 

  • Urner og plantekasser LOG. Frittstående urner og plantekasser gir en fleksibel mulighet for møblering av hagen og uterommet. Kassene kan beplantes med ulike vekster som gir både farge, blomstring og kanskje til og med frukter. Kassene og urnene vi har valgt i visningshagen har ulik form og farge, akkurat slik vi kan levere i din hage.

  • Treverk av Møre Royal. Er treverk som har gjennomgått en trykkimpregnert med en CU-basert (CX-8) vannløselig saltimpregnering og som i tillegg er kokt i en prosessolje under vakuum. Denne behandlingen gir en tilnærmet vannavvisende overflate, og reduserer fuktvandring i treet. Møre Royal kommer i flere farger og vi har valgt grå til terrassen og Setersort på gjerder og levegger.  

Produkter i natursteinshagen:

 

 • Brostein. Vi har valgt tre ulike typer brostein i to ulike mønstre. 
  • Buesatt Beer Mix smågatestein. Beer Mix er en unik blanding av brostein i ulike harmoniske grånyanser. Den er hugget og blandet etter gammel resept.

  • Rettsatt brostein mørk. Denne steinen er fra Portugal og en mørk grålig farge. 
  • Rettsatt brostein Norsk Larvikitt. Dette er en nokså grov brostein fra bruddene i Larvik. Et godt og kortreist alternativ

 • Skiferheller, brudd fra Oppdal. Vi liker godt å jobbe med skifer. I hagen har vi lagt bruddskifer i et organisk mønster. Vi viser i tillegg noen heller av storformat. er store og massive.  Hellene lagt i grus og fuget med betong. 

 • Granittheller. Granittbelegget er fra Portugal og Spania. Disse hellene, størrelse 40×60, er et godt format og gir et stramt og fint inngangsparti. 

 • Natursteinsmur med skiferavdekning. Til denne natursteinsmuren har vi valgt stein fra Jondal. Jondalstein fra Hardangerskifer er et godt og kortreiste godt produkt. Steinen er håndhugget på plassen. Toppen av muren er avdekket med skiferplater fra Oppdal. 

 • Kantstein. Vi har brukt ulike typer kantstein her. 
  • Storgatestein som kant. Vi har valgt både ny og brukt storgatestein som kantstein her. Passer godt inne i hagen som skille mellom ulike typer belegg
  • Granittkant. Lange granittstein med fas. Denne steinen passer godt inntil belegg, ut mot vei og avgrensing generelt. 
 • Bord av steinheller. Natursteinsbordet er fra bruddet i Larvik. Herfra kan vi få mange ulike størrelser og former på steinblokkene. Vi kan lage store murer, mindre sittebenker eller bord som her. 

 • Treverk av kjerneved av furu. Kjerneved av furu er ubehandlet materialer, fri for alle tilsetninger. Et godt og miljøriktig alternativ. Treverket vil gråne. Vi har benyttet disse materialene i natursteinhagen, både på terrassen og på portalen.

Kontakt oss

  Denne nettsiden benytter reCAPTCHA for beskyttelse mot spam. Les Googles personvernerklæring og
  vilkår for mer informasjon.